Get Adobe Flash player
Choose your language
  • Nederlands
  • English
Hoe laat is het in...
Erkend als

anbi

Stichting
Light for Asia

Familie Bak
PO Box 61 Muang
Chiang Rai 57000
Thailand
M: +66(0)857199810 (Peter)
M: +66(0)811696268 (Tatjana)
E: peterentatjana@gmail.com

Secretariaat
Stichting Light for Asia
Melkkruid 47
1441 XS Purmerend
T: 06-81513248
E: stichtinglightforasia@gmail.com

Kamer van Koophandel: 37127929
Bank: NL70 RABO 0126 9283 39  te Monnickendam

Peter's Blog

Verse aardbeien!

altWe wilden heel graag Pim, onze schoondochter, haar familie ontmoeten voordat Chester en Pim gingen trouwen, maar ze wonen niet om de hoek. De wonen zo’n 2 uur rijden bij ons vandaan en niet ver van Phu Chi Fa, dat is een bekende berg in Chiang Rai, af. We hebben er een hele dag voor uitgetrokken om er met zijn vieren heen te gaan. Pim haar moeder woont samen met Pim haar oudste en jongste broer, de vrouw van de oudste broer, een dochtertje van 3 jaar van een andere zus en een oudere zus in 1 huis. Ze wonen tegen een berg aan en het uitzicht is adembenemend mooi. We werden hartelijk ontvangen en ze wilden ons meteen overal mee naar toe nemen. We zijn naar hun aardbeienveld gegaan, want in de winter groeien die in deze regio heel goed. Rijen met aardbeienplanten tegen de berghelling op. Wij kregen allemaal een zakje om daar aardbeien in te doen. Sommige waren heel klein, maar er zaten ook hele grote aardbeien tussen. Toen ze mij vertelden dat ze onbespoten waren, kon ik het niet laten om ze te proeven. Doordat ik ging proeven bleef mijn zakje wel erg leeg, want die aardbeien zijn ontzettend lekker, je kunt haast niet stoppen met eten. ???? Vlakbij hun stuk land is ook het land van de schoonzus haar ouders en die gaven ons een aantal dozen met grote aardbeien mee naar huis, naast een grote zak met de geplukte aardbeien van Pim haar familie. Eenmaal thuis hebben we aardbeien ingevroren, tot jam gemaakt en heerlijk zo opgegeten.

alt alt

 

Aan de klus!

altHet is fijn om in Nederland te zijn, maar voor Peter is het lastig als hij niets kan doen. Hij geniet ervan als hij kan klussen. Gelukkig zijn er door de tijd heen zat klusjes geweest waar hij zich mee bezig kon houden. Hek schilderen bij zijn ouders, een reling maken bij mijn ouders, een badkamermeubel in- en uit elkaar halen bij zijn broer en schoonzus, vaatwasser plaatsen bij zijn zwager samen met Jeremy, kledingactie bij de kerk ondersteunen, een kast repareren bij iemand thuis, taxichauffeur spelen en negatieven omzetten naar digitale foto’s. Dit is zomaar een greep uit alle klussen waarmee Peter in zijn goede doen is gebleven.

Dit was zeker fijn toen we te horen kregen dat ons nog geldige visum niet geaccepteerd werd om weer terug naar huis (Thailand) te kunnen reizen. We wisten niet hoe lang het nog zou duren, het kon nog weleens maanden zijn als het zo door zou gaan.

alt alt alt

 

Genieten

altDat we in Nederland zijn om niet zulke positieve redenen neemt niet weg dat wij toch nog proberen te genieten van de mooie dingen. Eén van die dingen is dat we graag de natuur ingaan voor een wandeling of een fietstocht. Het verschil met Thailand is dat het qua temperatuur bijna altijd beter te doen is, want in 30 a 40 graden ga je niet lekker wandelen of fietsen. Tijdens een fietstocht werden wij even terug getransporteerd naar Thailand, want we zagen een bananenboom bij iemand in de tuin staan. Dat is een gekke gewaarwording als je in Nederland bent. Het was grappig om te zien dat die mensen een nep trosje bananen in de boom had gehangen.altalt

 

Weersafhankelijk!

altWij hebben nog 1 huisdier over en dat is onze kater Knotje. Hij heet zo omdat hij een staart heeft die op een knotje lijkt, misschien wel meer op een konijnenstaart. In Thailand zie je vaker dat staarten van katten niet goed gevormd zijn, maar deze is wel heel speciaal. Knotje is inmiddels alweer 13 jaar oud, maar nog super gezond. Hij is een zonaanbidder, vindt de warmte heerlijk en geniet ervan om uitgebreid op schoot te liggen. Maar als het weer omslaat en het begint te regenen dan wordt ie onrustig en als het dan begint te onweren dan wil hij zich verstoppen. Het liefst kruipt hij in een kast. Voorheen zat hier nog geen deurtje in, maar nu maken we de kast leeg voor hem als het onweert, zodat hij erin kan. Knotje maakt daar graag gebruik van. Na de onweersbui komt hij er weer uit om weer gezellig bij ons te komen zitten.alt

 

Wel niet wel niet

altEind December hadden wij, Chester, Peter en Tatjana, een week vrij. We wilden een paar dagen toeren met onze brommers. Het plan was om richting het noordoosten van de provincie Chiang Rai te rijden en vooral de binnenwegen te nemen. De route was al enigszins uitgestippeld, de brommers nagekeken en de kar die we achter de motor mee zouden nemen voor de bagage had Peter nog wat aangepast speciaal voor deze trip. De dag van vertrek brak aan, maar wij vertrokken niet, want het regende. Dat was een flinke tegenvaller. Morgen is het misschien beter, maar nee hoor. De volgende drie dagen regende het nog steeds en was het super somber weer. Uiteindelijk hadden we te kort tijd over om nog weg te gaan. Tja wat doe je dan met je vrije dagen? Stil zitten is niet voor iedereen een optie, dus dan maar spelen met de Knex en klussen in huis. Hier zijn we achteraf ook erg blij mee, want het was echt nodig en we zijn tevreden over het resultaat.

altalt

 

Uitnodiging

altU bent van harte uitgenodigd op één van onze open huis dagen. Zie hiervoor de foto met de details. We horen graag als u komt via email. We hopen u daar te zien.

 
Meer artikelen...