Get Adobe Flash player
Choose your language
  • Nederlands
  • English
Hoe laat is het in...
Erkend als

anbi

Stichting
Light for Asia

Familie Bak
PO Box 61 Muang
Chiang Rai 57000
Thailand
M: +66(0)857199810 (Peter)
M: +66(0)811696268 (Tatjana)
E: peterentatjana@gmail.com

Secretariaat
Stichting Light for Asia
Melkkruid 47
1441 XS Purmerend
T: 06-81513248
E: stichtinglightforasia@gmail.com

Kamer van Koophandel: 37127929
Bank: NL70 RABO 0126 9283 39  te Monnickendam

Nathan's Blog

Even terug!

altKerstvakantie voor Nathan bestaat uit het even terug zijn in zijn ouderlijk huis, bij zijn ouders en broer Chester, even terug in Thailand waar hij 10 jaar van zijn leven heeft doorgebracht. Als je buiten de deur gaat wonen zo ver weg dan kun je niet ff terug en kun je oude vrienden en je familie niet even opzoeken. Het is dan ook wel een bezoek vol met mensen ontmoeten, dingen doen die hij gemist heeft en gewoon genieten van de Thaise cultuur en het eten. We genieten van elkaar en zijn blij dat Nathan deze kans heeft om hier te kunnen zijn.
Over een paar dagen gaat hij weer terug naar Nederland om weer verder te gaan met zijn studie en leven daar.

alt alt alt alt alt

 

Nathan is geslaagd!

altOp donderdag 15 juli reisden Peter, Tatjana, Chester, Jeremy en Izzy af naar Chiang Mai om daar ‘s avonds feest te vieren samen met Nathan. Nathan is namelijk geslaagd voor de Bijbelschool (DTS) van YWAM (Jeugd met een Opdracht). Deze bijbelschool die bijna 6 maanden duurde was verdeeld in 2 categorieën, namelijk de lectuurfase en de stage fase. De lectuurfase vond plaats in Chiang Mai en de stage vond plaats op 3 verschillende plekken, namelijk in de Noordelijke provincie Faang, in de Zuidelijke provincie Phuket en in het Midden Oosten en om preciezer te zijn Jordanië. Tijdens deze periodes heeft Nathan les gegeven aan moslim kinderen, veel gepraat en geluisterd naar verhalen van vluchtelingen die vanuit Syrië naar Jordanië zijn gevlucht. Ook heeft hij God beter leren kennen en heeft hij zichzelf ontwikkeld in het zelfstandiger leven zonder de begeleiding van zijn ouders(Peter en Tatjana).

Hij is dankbaar dat hij deze tijd heeft mogen hebben en zoveel heeft mogen meemaken en leren.

alt alt alt alt

 

Oversteekplaats en verboden te parkeren!

altTijdens het regenseizoen worden de straten en stoepen enorm groen en glibberig, dus moet er goed schoongemaakt worden. Een hogedrukreiniger biedt uitkomst in dit soort gevallen. Dit is een leuke klus voor Nathan. Nadat hij ruim halverwege was werd het werk wat saai en kreeg hij heel creatieve ideeën. Hij begon met een zebrapad op de straat te maken en bedacht daarna dat het wel handig zou zijn om een verbod op parkeren te maken door middel van een zwart witte stoeprand te maken. Zo vies was de straat dus!
Heerlijk toch als je zoveel plezier hebt in je werk!

 

Vakantie naar Nan en Chiang Mai

altTijdens onze vakantie hebben wij (Peter, Tatjana en Nathan) veel gezien en gedaan.
Een van de meest interessante ervaringen gebeurde tijdens het verblijf in een hotel in Chiang Mai, dichtbij het treinstation gesitueerd, geheten het ‘Bossotel’
Toen ik en mijn vader naar onze hotelkamer gingen, net teruggekomen van de winkel, waren wij getuige van een spectaculair gebeuren, die ik met mijn telefooncamera heb vastgelegd.
Het hotel had werkers ingehuurd om wat lichten in de hotel lobby te verwisselen, dus er waren 5 mensen voor gekomen.
Nu heb ik al heel wat rare dingen zien gebeuren in Thailand die helemaal niet overeenkomen met de Nederlandse veiligheidsregelementen, maar dit was toch wel het beste wat ik ooit heb gezien.

Zie de foto:

alt   

      alt

 

Vluchten voor de hitte!

altWat doe je als het heet is, erg heet! Je weet niet meer hoe of wat je nog kunt doen, zelfs zwemmen geeft maar heel even verkoeling, alleen als je in het water bent. Naar het winkelcentrum gaan is een idee, want daar hebben ze airconditioning, maar daar gaat de hele stad al heen en wij houden niet zo van die drukte. Wat dan? Ah, we kunnen gaan bowlen, want daar hebben ze ook airco. Zo gezegd zo gedaan. Wij zijn lekker met z’n viertjes gaan bowlen. Het grappige was dat we de enigen waren tot vlak voor wij weg gingen. Heerlijk zo rustig, veel beter dan het winkelcentrum.

 alt alt

 

 

alt altalt

 

Science Fair!

altMaart is de tijd van het jaar voor de “Science Fair” op de Internationale school waar Jeremy en Nathan studeren. Het is de bedoeling dat iedere student individueel of met de klas iets op het gebied van natuur –en wetenschap als project doet. In de ene klas krijgen ze een vaste opdracht waarbinnen ze moeten werken en in andere klassen mag de student zelf een project bedenken en als die goedgekeurd is door de docent uitvoeren.

Nathan moest werken binnen een gegeven kader. Zijn klas moest onderzoeken hoe iemand zich het beste kan concentreren. Nathan moest onderzoeken of het maken van wiskunde opdrachten en tegelijkertijd luisteren naar een film goed samen gaat. De conclusie is dat het concentratievermogen duidelijk verminderd tijdens het luisteren naar een film. Wel bleek het soort film van invloed te zijn. Een ‘comedy’ werkte als een grotere afleiding dan bijvoorbeeld een ‘crime fantasie’ film.
Nathan hoopt dat zijn klas volgend jaar geen vaste opdracht krijgt, maar dat hij zelf een project mag gaan kiezen, of de docent moet met iets heel leuks aankomen. Deze opdracht vond hij absoluut niet leuk om te doen!

Jeremy had wel de vrije keus en hij liep al vanaf het begin van het schooljaar met het idee rond om een aardappelkanon te maken. Dit is gelukt! Tijdens de Science Fair mocht hij aardappelen schieten met het kanon en dat gaf natuurlijk flink publieke aandacht. Voor Jeremy was het zijn laatste project voor Science op deze school. Eind mei zit zijn tijd op school erop en zal hij een nieuwe fase van zijn leven in gaan. Spannend!

alt

 
Meer artikelen...