Get Adobe Flash player
Choose your language
  • Nederlands
  • English
Hoe laat is het in...
Erkend als

anbi

Stichting
Light for Asia

Familie Bak
PO Box 61 Muang
Chiang Rai 57000
Thailand
M: +66(0)857199810 (Peter)
M: +66(0)811696268 (Tatjana)
E: peterentatjana@gmail.com

Secretariaat
Stichting Light for Asia
Melkkruid 47
1441 XS Purmerend
T: 06-81513248
E: stichtinglightforasia@gmail.com

Kamer van Koophandel: 37127929
Bank: NL70 RABO 0126 9283 39  te Monnickendam

De Schuilplaats


"Elke dag worden duizenden kinderen verkocht in seksuele slavernij. Zij worden gedwongen tot prostitutie. Ook worden er elke dag duizenden kinderen seksueel misbruikt door hun vader, familieleden en vertrouwde vrienden. Al deze kinderen zijn gepijnigd, gebroken en verscheurd maar het ergste is, ze zijn hulpeloos en alleen.. ...eenzaam en zonder doel."


“De Schuilplaats”
is een plek voor meisjes die uit de gedwongen prostitutie komen of anderszins seksueel misbruikt zijn. Door meisjes met dezelfde ervaringen samen te laten leven hebben zij een grotere kans op verwerking van hetgeen hen is overkomen.


Wat heeft "De Schuilplaats" te bieden?
  • Een veilige woonplek
  • Gezond voedsel en fatsoenlijke kleding
  • De mogelijkheid tot scholing
  • Liefde en waardering
  • Onderricht in zelfredzaamheid
  • Nieuwe hoop voor de toekomst

“De Schuilplaats” is oorspronkelijk opgezet voor meisjes van 12 tot 18 jaar maar sinds oktober 2006, zijn op verzoek van het maatschappelijk werk, de eerste 2 meisjes tussen de 6 en 12 jaar geplaatst.
Er zijn nu 3 huizen waarin per huis 10 meisjes opgevangen kunnen worden.
Het project telt op dit moment 26 kinderen waarvan 1 van de meiden onder begeleiding zelfstandig woont en 2 meiden buitenshuis studeren.
Voor elk huis zijn er 4 leidinggevenden die de dagelijkse gang van zaken in goede banen leiden.
Het 3e en nieuwste huis staat op een groot stuk grond waar ook kleine huizen zijn gebouwd. Deze kleine huizen worden gebruikt om de meisjes, van 18 jaar en ouder, zelfstandig te leren wonen. Verder is er een counselingsruimte en een multifunctionele ruimte. Hierdoor kunnen we therapeutische hulp op eigen terrein aanbieden en kunnen we zonder ruimteproblemen gezamenlijke acticiviteiten houden.


Hoe ziet een dag op het project eruit?

Om 5:30 uur staat iedereen op, vroeg hè, maar in Thailand is dit normaal. Als de meisjes hun taken uitvoeren, kookt de leiding het eten. Na de gezamenlijke maaltijd gaan de meisjes naar school. Een aantal meisjes kan nog niet lezen en schrijven dus wordt hen dit in “De Schuilplaats” geleerd. Als ze er klaar voor zijn gaan ze naar het volwassenonderwijs.
Na schooltijd worden er boodschappen gedaan, kleren gewassen of wordt er meegeholpen met koken. Op deze manier leren de meisjes zelfstandig te worden. Aansluitend maken ze hun huiswerk, is er tijd om te spelen en samen te zijn of met elkaar te zingen en te bidden.


Wat zijn de resultaten tot nu toe?

Het merendeel van de meisjes die, sinds 1990, in “De Schuilplaats” hebben gewoond, zijn nu in staat om zichzelf te redden en anderen te helpen.
Velen van hen zijn getrouwd en hebben zelf kinderen. Doordat ze het evangelie thuis verspreiden zijn een aantal van hun familieleden christen geworden. Ook hebben ze geleerd hoe ze kunnen vergeven en zijn ze in staat terug te gaan naar hun familie die hen heeft verstoten om te zeggen:
”Ik hou van jou.”