Get Adobe Flash player
Kies uw taal
  • Nederlands
  • English
What's the time in...
Acknowledged as

anbi

Stichting Light for Asia
NL 70 RABO 0126 9283 39 te Monnickendam
Onder vermelding van “Project Thailand”
ANBI    Algemeen Nut Beogende Instelling


Secretariaat:
Stichting Light for Asia
Melkkruid 47,
1441 XS Purmerend
T.  06-81513248
E. stichtinglightforasia @gmail.com


Peter & Tatjana Bak
PO Box 61 Muang,
Chiang Rai 57000,
Thailand

M. Peter      +66 (0) 85 719 9810
M. Tatjana      +66 (0) 81 169 6268
E. peterentatjana@gmail.com

Overstroming

Voor dit artikel is geen vertaling beschikbaar.
There is no translation available for this article.

altNa lange tijd van droogte en smog regent het nu regelmatig en zijn de luchten nu weer blauw als de zon schijnt. Het is fijn te weten dat we nu weer schone lucht inademen en wat is de wereld mooi als de lucht blauw is met witte wolken.
We moesten een trip naar Chiang Mai maken en zouden daar een paar dagen blijven. Het is een drieënhalf uur durende rit die voor een deel door de bergen gaat. We waren blij dat we een droge dag hadden, want dat maakt het rijden niet alleen veiliger, maar zeker ook prettiger. We waren net een dag in Chiang Mai toen wij het nieuws hoorden dan een deel van de weg die wij de dag ervoor gereden hadden was weggespoeld door hevige regen. Wat waren wij blij dat wij er al waren en dat we nog niet terug hoefden. Tegen de tijd dat wij terug gingen hadden ze het probleem gelukkig opgelost anders hadden we ruim een uur langer moeten rijden vanwege de omweg die we dan zouden moeten nemen.

In diezelfde week moesten we voor een afspraak ergens anders in de stad zijn. Het regende flink dus we gingen met de auto. Halverwege de trip kwamen we in een gedeelte wat zodanig onder water stond dat het net leek of wij door een rivier reden. Voor de motoren was het heel erg vervelend, want het water kwam tot aan hun motorblok en lage modellen auto’s hadden daar ook last van. Maar het ergste was dat de huizen en winkels in die straten zelfs het water tot in hun panden hadden staan.
Een paar uur later liepen we door dezelfde straat en was het water alweer weg alsof er niets aan de hand was. Echt bizar.

altalt