Get Adobe Flash player
Kies uw taal
  • Nederlands
  • English
What's the time in...
Acknowledged as

anbi

Stichting Light for Asia
NL 70 RABO 0126 9283 39 te Monnickendam
Onder vermelding van “Project Thailand”
ANBI    Algemeen Nut Beogende Instelling


Secretariaat:
Stichting Light for Asia
Melkkruid 47,
1441 XS Purmerend
T.  06-81513248
E. stichtinglightforasia @gmail.com


Peter & Tatjana Bak
PO Box 61 Muang,
Chiang Rai 57000,
Thailand

M. Peter      +66 (0) 85 719 9810
M. Tatjana      +66 (0) 81 169 6268
E. peterentatjana@gmail.com

Peter's Blog

Verse aardbeien!

Voor dit artikel is geen vertaling beschikbaar.
There is no translation available for this article.

altWe wilden heel graag Pim, onze schoondochter, haar familie ontmoeten voordat Chester en Pim gingen trouwen, maar ze wonen niet om de hoek. De wonen zo’n 2 uur rijden bij ons vandaan en niet ver van Phu Chi Fa, dat is een bekende berg in Chiang Rai, af. We hebben er een hele dag voor uitgetrokken om er met zijn vieren heen te gaan. Pim haar moeder woont samen met Pim haar oudste en jongste broer, de vrouw van de oudste broer, een dochtertje van 3 jaar van een andere zus en een oudere zus in 1 huis. Ze wonen tegen een berg aan en het uitzicht is adembenemend mooi. We werden hartelijk ontvangen en ze wilden ons meteen overal mee naar toe nemen. We zijn naar hun aardbeienveld gegaan, want in de winter groeien die in deze regio heel goed. Rijen met aardbeienplanten tegen de berghelling op. Wij kregen allemaal een zakje om daar aardbeien in te doen. Sommige waren heel klein, maar er zaten ook hele grote aardbeien tussen. Toen ze mij vertelden dat ze onbespoten waren, kon ik het niet laten om ze te proeven. Doordat ik ging proeven bleef mijn zakje wel erg leeg, want die aardbeien zijn ontzettend lekker, je kunt haast niet stoppen met eten. ???? Vlakbij hun stuk land is ook het land van de schoonzus haar ouders en die gaven ons een aantal dozen met grote aardbeien mee naar huis, naast een grote zak met de geplukte aardbeien van Pim haar familie. Eenmaal thuis hebben we aardbeien ingevroren, tot jam gemaakt en heerlijk zo opgegeten.

alt alt

 

Aan de klus!

Voor dit artikel is geen vertaling beschikbaar.
There is no translation available for this article.

altHet is fijn om in Nederland te zijn, maar voor Peter is het lastig als hij niets kan doen. Hij geniet ervan als hij kan klussen. Gelukkig zijn er door de tijd heen zat klusjes geweest waar hij zich mee bezig kon houden. Hek schilderen bij zijn ouders, een reling maken bij mijn ouders, een badkamermeubel in- en uit elkaar halen bij zijn broer en schoonzus, vaatwasser plaatsen bij zijn zwager samen met Jeremy, kledingactie bij de kerk ondersteunen, een kast repareren bij iemand thuis, taxichauffeur spelen en negatieven omzetten naar digitale foto’s. Dit is zomaar een greep uit alle klussen waarmee Peter in zijn goede doen is gebleven.

Dit was zeker fijn toen we te horen kregen dat ons nog geldige visum niet geaccepteerd werd om weer terug naar huis (Thailand) te kunnen reizen. We wisten niet hoe lang het nog zou duren, het kon nog weleens maanden zijn als het zo door zou gaan.

alt alt alt

 

Genieten

Voor dit artikel is geen vertaling beschikbaar.
There is no translation available for this article.

altDat we in Nederland zijn om niet zulke positieve redenen neemt niet weg dat wij toch nog proberen te genieten van de mooie dingen. Eén van die dingen is dat we graag de natuur ingaan voor een wandeling of een fietstocht. Het verschil met Thailand is dat het qua temperatuur bijna altijd beter te doen is, want in 30 a 40 graden ga je niet lekker wandelen of fietsen. Tijdens een fietstocht werden wij even terug getransporteerd naar Thailand, want we zagen een bananenboom bij iemand in de tuin staan. Dat is een gekke gewaarwording als je in Nederland bent. Het was grappig om te zien dat die mensen een nep trosje bananen in de boom had gehangen.altalt

 

Weersafhankelijk!

Voor dit artikel is geen vertaling beschikbaar.
There is no translation available for this article.

altWij hebben nog 1 huisdier over en dat is onze kater Knotje. Hij heet zo omdat hij een staart heeft die op een knotje lijkt, misschien wel meer op een konijnenstaart. In Thailand zie je vaker dat staarten van katten niet goed gevormd zijn, maar deze is wel heel speciaal. Knotje is inmiddels alweer 13 jaar oud, maar nog super gezond. Hij is een zonaanbidder, vindt de warmte heerlijk en geniet ervan om uitgebreid op schoot te liggen. Maar als het weer omslaat en het begint te regenen dan wordt ie onrustig en als het dan begint te onweren dan wil hij zich verstoppen. Het liefst kruipt hij in een kast. Voorheen zat hier nog geen deurtje in, maar nu maken we de kast leeg voor hem als het onweert, zodat hij erin kan. Knotje maakt daar graag gebruik van. Na de onweersbui komt hij er weer uit om weer gezellig bij ons te komen zitten.alt

 

Yes no yes no

alt

At the end of December, we, Chester, Peter and Tatjana, had a week off. We wanted to go driving around on our motorcycles for a couple of days. The plan was to head towards the northeast of the province of Chiang Rai and take all the smaller roads. We had the route kind of planned out, checked the motorcycles and the cart that goes behind the motorcycles had been modified by Peter specifically for this trip. The day of departure arrived but we didn’t leave because it was raining. That was quite a disappointment. Tomorrow it will be better, but no. The next three days it kept raining and the weather was quite depressing. In the end we didn’t have any time left to actually go on the trip. So, what do you do with the remaining days off. Sitting still isn’t really an option for everyone so then you start playing with Knex and working around the house. In hindsight we are happy we did this because it was really necessary and we are happy with the results.

altalt

 

Uitnodiging

Voor dit artikel is geen vertaling beschikbaar.
There is no translation available for this article.

altU bent van harte uitgenodigd op één van onze open huis dagen. Zie hiervoor de foto met de details. We horen graag als u komt via email. We hopen u daar te zien.

 
More Articles...